Afdrukken
Gepubliceerd: 01 november 2015

De naam van onze vereniging zegt eigenlijk al genoeg: we zijn maatjes die het vissen als grootste hobby met elkaar gemeen hebben. Maar “maatjes” betekent ook kameraadschap, vertrouwen, behulpzaamheid en niet te vergeten plezier en gezelligheid. Doelstelling is om met elkaar de edele hengelsport op een sportief hoog niveau te brengen in een spannende, eerlijke en faire competitie.

Onze vereniging vindt zijn oorsprong – paradoxaal genoeg – in een andere hengelsportvereniging. De initiatiefnemers Ron Tom en Aad van der Stap werden – na introductie van Jan Blokland – lid van de hengelsportvereniging van de provincie Zuid-Holland. Daar vierden beiden grote successen: ieder jaar werden bekers veroverd in de top van het klassement.

De competitie werd voor Ron en Aad evenwel zo voorspelbaar dat zij toe waren aan nieuwe uitdagingen. Dit was voor hen aanleiding om in 2001 met zes andere enthousiaste vissers naast de vereniging met elkaar te gaan vissen. Als snel voelden deze mannen de behoefte om meer structuur aan te brengen in de hengelsportactiviteiten. Er werd een planning gemaakt, locaties werden gekozen en er kwam een wedstrijdreglement: een nieuwe hengelsportvereniging was geboren.
HSV 'de Vismaatjes' is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een vereniging van 18 leden. Dat vergt heel wat meer organisatie dan in het begin, maar ieder jaar weer opnieuw slagen Ron en Aad erin om een aantrekkelijk programma samen te stellen met uitstekende en afwisselende visstekken.

Naast de zomercompetitie (april t/m september), waarin individueel wordt gevist, is er sinds 2007 de wintercompetitie voor koppels. De zomercompetitie wordt ieder jaar afgesloten met een barbecue bij café 'De Meester' in Zoeterwoude. Dan vindt tevens de prijsuitreiking plaats. Dat is een heel gezellig gebeuren, waarvoor ook de partners van de leden worden uitgenodigd. Het zal duidelijk zijn dat een en ander niet voor niets gaat.

De contributie wordt zo laag mogelijk gehouden. Dat kan omdat onze vereniging zich mag verheugen in een aantal sponsoren, waarvan er enkele ook met ons mee vissen. Overigens zijn nieuwe leden en sponsoren van harte welkom.